Steps, antwerpen, slimme mobiliteit BEELD VerkeersNet

Nederlandse handelsmissie naar België in teken van slimme mobiliteit

Bevorderen van de onderlinge samenwerking op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit. Dat is het doel van een handelsmissie naar België, begin volgend jaar, onder leiding van minister Sigrid Kaag. De organisatie, in handen van onder meer de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het ministerie van Buitenlandse zaken, heeft nog een paar plekken beschikbaar voor innovatieve mkb’ers en start-ups.

Aanleiding voor de missie, van 13 tot en met 15 januari 2020, zijn de grote uitdagingen op gebied van mobiliteit waar België momenteel voor staat. Zo worden de wegen rond Antwerpen aangepakt, op tal van plekken in Vlaanderen worden fietspaden aangelegd of vernieuwd en daarnaast moeten wagenparken van bedrijven flink vergroenen.

Dit brengt, is het idee, kansen met zich mee voor mkb’ers, start-ups en kennisinstellingen die actief zijn in slimme en duurzame mobiliteit. Partijen die werkzaam zijn in de deelgebieden Mobility as a Service, ITS, elektrisch vervoer en fietsinfrastructuur worden expliciet uitgenodigd om deel te nemen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Netwerkmogelijkheden

Tijdens de missie doen deelnemers kennis op over de laatste trends en ontwikkelingen in bovenstaande sectoren. Ook ontmoeten ze relevante Belgische zakenpartners. Het programma bestaat onder andere uit korte informatieve sessies, bedrijfsbezoeken en netwerkmogelijkheden. Ook matchmaking maakt deel uit van het programma. Het programma richt zich op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen en Wallonië.

Deze missie staat onder leiding van Sigrid Kaag, minister voor Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De zakelijk missieleider is Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert de missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Brussel, het Nederlands consulaat-generaal in Antwerpen en VNO-NCW/MKB Nederland. Meer informatie, zoals over aanmelden, is te vinden op de website van de RVO.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.