Groningen onderzoekt toekomst mobiliteit op Zernike Campus

Campus Groningen, Groningen Bereikbaar en Hive.mobility gaan onderzoeken hoe de mobiliteit op de Zernike Campus er in 2030 idealiter uit moet zien. Zernike Campus Groningen is een proeftuin voor innovatie op het gebied van slimme mobiliteit in 2030. De partijen willen het ideaalbeeld voor de campus ontdekken en vaststellen welke stappen genomen moeten worden om daar te komen.

De Student Advies Commissie Groningen (SAC) gaat onder de noemer ‘Smart Mobility Campus 2030’ aan de slag met het verkennende onderzoek en kijkt onder meer naar de huidige sterke en zwakke kanten. Er wordt tijdens het verkennende onderzoek in gesprek gegaan met betrokken partijen en experts. Op basis van de onderzoeksresultaten zal een gevisualiseerde tijdlijn geschetst worden met concrete maatregelen op het gebied van ‘smart and sustainable mobility’.

Innovatieve en bereikbare campus

De partijen willen weten hoe de campus op het gebied van mobiliteit nog steeds een innovatieve, bereikbare en gastvrije campus kan zijn. “Samen met Hive Mobility, Groningen Bereikbaar, de SAC en onze partners kijken we ernaar uit om op het gebied van slimme mobiliteit de Campus van de toekomst vorm te geven”, licht Irene Amsing, Community Coördinator Campus Groningen toe. “We bouwen hiermee voort op een innovatiegerichte community, door de gezamenlijke visie te vertalen naar een duurzame Campus.”

Het onderzoek wordt mede ingegeven door de komst van het coronavirus. Zo geven de huidige coronamaatregelen nieuwe inzichten op het gebied van mobiliteit en deze bieden kansen om sneller stappen te zetten. In Groningen en op de Zernike Campus wordt al langer gewerkt aan slimme en duurzame mobiliteit. Dit om bijvoorbeeld grote studentenstromen en autogebruik tijdens drukke momenten te ontmoedigen.

Zo zegt directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar: “Zernike als proeftuin biedt ook mogelijkheden voor nieuwe en innovatieve oplossingen, zodat mensen slimmer van deur tot deur kunnen reizen. Denk bijvoorbeeld aan concepten als deelfietsen of het ‘Gronings rooster’, voor een optimale spreiding in het OV en in het verkeer.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.