Keolis werkt samen met Qarin en Tranzer (foto: Robert Oosterbroek

Bustickets Keolis beschikbaar in MaaS-apps

Foto: persbericht Qarin/ Robert Oosterbroek

Tranzer, Qarin en vervoerder Keolis slaan de handen ineen, zodat bustickets van de vervoerder ook te koop zijn in de MaaS-apps. Hierdoor kunnen reizigers, na het plannen van een reis, meteen een geldig ticket kopen voor de gehele reis. De tickets zijn vanaf deze week al te koop in de Tranzer-app en vanaf 2021 ook bij GOAN!, de Mobility as a Service-pilot in Twente.

De drie partijen zijn van mening dat een MaaS-app goed kan bijdragen aan het reisgemak wanneer mensen na corona weer op pad kunnen gaan. Idealiter is in een dergelijke applicatie al het beschikbare vervoer mogelijk: openbaar vervoer, een deelfiets, een taxi of een auto.

Openbaar vervoer

De samenwerking met Keolis betekent dat er tickets voor meer vormen van vervoer beschikbaar komen en de drie zijn dus verheugd over deze ontwikkeling. Openbaar vervoer is volgens hen de beste basis is voor iedere MaaS-oplossing. “Juist in deze regio’s is het streekvervoer belangrijk voor de bereikbaarheid en onmisbaar in het mobiliteitsaanbod”, vertelt commercieel directeur Jeroen Suurmond van Keolis Nederland.

“We bieden onze klanten extra comfort en gemak door nu ook een multimodale reis direct te kunnen plannen, boeken en betalen. Hierdoor kan men ook eenvoudig contactloos reizen in de huidige corona-tijd. Door de samenwerking met Tranzer en Qarin hebben we deze uitbreiding kunnen realiseren.”

Tickets

De applicatie en het platform van Tranzer is enkele jaren geleden gelanceerd en hierin zijn al tickets van verschillende vervoerders opgenomen. Bijvoorbeeld van NS, RET en Connexxion. Keolis ontbrak echter nog. De app GOAN! is alleen nog maar te gebruiken door een beperkte testgroep. Dit omdat de GOAN! een van de zeven nationale MaaS-pilots van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is. In 2021 staat de uitrol voor heel Twente op de planning.

De pilot in Twente richt zich op het ontsluiten van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer voor alle reizigers en op reizigers die een alternatief zoeken voor de auto. Qarin, specialist op het grensvlak van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer, en Tranzer, specialist op het gebied van ticketing, hebben als MaaS-dienstverleners de Twentse inschrijving gewonnen en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de pilot.

Lees ook:

Eerste twee nationale MaaS-pilots van start

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.