Autonome, connected cars in Eindhoven (smart mobility)

Smart Mobility Academy levert belangrijke bijdrage aan vakgebied

Bron: gemeente Eindhoven

Het werkveld van Smart Mobility is behoorlijk breed en er bestaat dus een grote behoefte aan professionals met de juiste kennis en vaardigheden op dit gebied. Zij kunnen terecht op één centrale plek om informatie te delen en te vinden: Dutch Mobility Innovations (DMI).  Sinds september is dit platform voor slimme mobiliteit uitgebreid met de Smart Mobility Academy. Hier is een overzicht te vinden van cursussen, opleidingen en andere leervormen op het gebied van Smart Mobility.

De Smart Mobility Academy is één van de acties van de Human Capital Agenda Smart Mobility. Door alle opleidingen in één overzicht te plaatsen hoopt de Academy het voor organisaties makkelijker te maken om te investeren in hun professionals. De keuze om de Academy op DMI te plaatsen was snel gemaakt: op dit online platform werken publieke en private professionals al enkele jaren samen aan projecten en programma’s op het gebied van innovatieve mobiliteit.

Op 2 september ging de vernieuwde omgeving van Dutch Mobility Innovations live. Met een vernieuwde frisse uitstraling geeft deze versie een nog beter overzicht van de actualiteiten, relevante documenten en contactpersonen voor de belangrijkste thema’s.

Eén centrale plek

Op de Smart Mobility Academy is een overzicht te vinden van alle cursussen, opleidingen en andere (online) leervormen die er zijn op het gebied van Smart Mobility. Deze zijn overzichtelijk gelabeld op doelgroep, onderwerp/thema en type leervorm. Inmiddels zijn ook vakken en opleidingen van hbo’s en universiteiten toegevoegd aan de leeromgeving.

“De Smart Mobility Academy is positief ontvangen, zowel op bestuurlijk- als op ambtelijk niveau in het werkveld. Er was grote behoefte bij professionals aan een overzicht van waar je wat kunt leren over Smart Mobility” aldus Natalie Veenkamp, coördinator Human Capital Agenda Smart Mobility en werkzaam bij DTV Consultants.

De Academy moet bijdragen om Smart Mobility van experiment naar implementatie te krijgen. Volgens Veenkamp bestaat er een enorme behoefte aan professionals met de juiste kennis en vaardigheden op Smart Mobility-gebied. “Om Smart Mobility van innovatie naar implementatie te krijgen, moeten we de krachten bundelen. DMI als centraal platform en de Smart Mobility Academy leveren hieraan een belangrijke bijdrage.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.