Deelscooters in app 9292

9292 neemt scooter in app op voor eerste en laatste kilometers

Bron: 9292

Reizigers die hun rit plannen via de app van 9292, krijgen voortaan advies over de reistijd als ze een deel van de rit met een scooter afleggen. Daarnaast zien ze in bepaalde steden of een deelscooter beschikbaar is. Daarvoor werkt 9292 samen met Felyx en Check. Gebruikers krijgen ook advies over de reistijd met een scooters. Daarbij wordt uitgegaan van snorfietsen die op het fietspad mogen en dus een maximumsnelheid hebben van 25 kilometer per uur.

Al enige tijd ontwikkelt 9292 de app steeds verder. Daarbij gaat het niet alleen meer om het openbaar vervoer, maar ook om de kilometers naar een OV-halte of juist van de halte of het station naar de eindbestemming. Dit zijn kilometers die reizigers vaak afleggen met eigen fiets, deelscooter of te voet. 9292 wil die opties daarom ook in de app opnemen.

Scooter

Gebruikers van de app kunnen al enige tijd aangeven dat ze een stuk op de fiets willen afleggen, maar een scooterrit behoorde tot nog toe niet tot de mogelijkheden. Die optie is inmiddels toegevoegd. Het advies over de reistijd is gebaseerd op een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. In een volgende fase komen er adviezen bij voor scooters die 45 kilometer per uur mogen. Verschillende steden overwegen namelijk deelscooters naar de rijbaan te verplaatsen.

Bovendien wordt in een aantal steden de beschikbaarheid van elektrische deelscooters getoond. Het gaat nu om deelscooters van Felyx en Check. Het direct boeken van deze scooters is nog niet mogelijk – daarvoor zullen gebruikers voorlopig de apps van Felyx en Check moeten downloaden. 9292 staat ervoor open om nog meer aanbieders van deelscooters toe te voegen aan de app.

Volgende stap

9292 blijft de app de komende tijd verder ontwikkelen. Als eerste werkt de reisinformatiedienst aan het reserveren en betalen van een (elektrische) deelfiets in de app en daarna het tonen en selecteren van de (elektrische) deelfiets en deelscooter op de kaart. Het uiteindelijke doel is om de elektrische deelscooter direct in de 9292 app te kunnen reserveren en te betalen.

Lees ook:

‘Geef deelscooteraanbieders ruimte om over te stappen op bromfietsen’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.