VerkeersNet Journaal

VerkeersNet Journaal: de voordelen van een MaaS-app voor de werkgever

Er is vorige week een nieuwe app live gegaan die reizigers moet overhalen anders te gaan reizen. Maar waarom? Hoe vormt Moves een aanvulling op de bestaande apps? Welke voordelen biedt deze app voor werkgevers? En hoe draagt dit bij aan een gemakkelijke reis voor de forens, de internationale reiziger én de recreatieve reiziger? Daarover spreken we vanmiddag tijdens het VerkeersNet Journaal om 14 uur.

U kunt de aflevering live bekijken via deze link.

Onderwerpen

Tijdens een interview legt Maud van Alphen, programmamanager Moves, alles uit over de nieuwe reisapp. Deze apps zijn vorige week gelanceerd in de regio Rotterdam/Den Haag. Er zijn drie verschillende varianten, namelijk de app voor werkgevers en werknemers, de app 9292 moves als onderdeel van de grootste reisplanner van Nederland en Moves voor de internationale reizigers. Waarom is er gekozen voor drie verschillende varianten? En hoe probeert Moves zo veel mogelijk bedrijven in de regio betrokken te krijgen?

Verder blijkt de sector elektrisch rijden in 2020 vijf miljard euro te hebben opgeleverd. De transitie naar elektrische voertuigen verloopt voorspoedig, meent de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als die ontwikkeling doorzet, vraagt dat om slimme oplossingen voor de laadinfrastructuur. In het OV zijn al veel stappen gezet en daar valt van te leren. In een filmpje vertelt Koen van Haperen van Heliox over de laadinfrastructuur die is gerealiseerd voor het Rotterdamse OV.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.