PTV Group integreert verkeersmodel York (Bron: York)

PTV Group integreert eerste realtime verkeersmodel in VK

Bron: York

PTV Group heeft succesvol het eerste realtime verkeersmodel in Groot-Brittannië geïntegreerd. Dit gebeurde in de stad York, een plaats met verkeersopstoppingen, vervuiling en uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid. Doordat PTV optima in de regiekamer is geïnstalleerd, kunnen de Network Monitoring Operators (NMO’s) proactiever te werk gaan bij het bewaken en beïnvloeden van het netwerk.

Het realtime model in York biedt actuele voorspellingen over de verkeerssituaties in de stad. Dit gebeurt door de offline dynamische transportmodellen te combineren met reële verkeersdata, om zo de regiekamer te voorzien van een netwerkbrede voorspelling van de huidige en verwachte congestie. De innovatie is gerealiseerd door een projectteam onder leiding van de City of York Council en adviesbureau Wood Group, in samenwerking met PTV Group en onafhankelijke strategische modelleringsexperts RelativeGAP.

Innovatief

Eerder beheerde de City of York Council (CYC) het live transportnetwerk met behulp van personeel dat CCTV en sociale media-feeds in de gaten hield. Network Monitoring Operators (NMO’s) implementeerden handmatig nieuwe plannen en signaalwijzigingen om netwerkproblemen op te lossen. Door dit nieuwe verkeersmodel wordt het gemakkelijker om pro-actief actie te ondernemen, omdat de medewerkers een voortschrijdende live voorspelling van de verkeerssituatie krijgen.

De regiekamer kan deze informatie onder andere gebruiken om te zien wat er in het hele netwerk gebeurt, niet alleen op plekken met sensoren of CCTV. Daarnaast stelt Optima de regiekamer in staat alternatieve scenario’s te testen voor het komende uur, de volgende dag of zelfs voor weken in de toekomst. De stad heeft hiermee een instrument in handen voor het monitoren van de huidige omstandigheden, voor het maken van plannen voor de nabije toekomst, kan observeren hoe plannen uitpakken en deze kennis te gebruiken om toekomstige strategieën te verbeteren.

Reacties

Het is voor het eerst dat deze technologie wordt ingezet in Groot-Brittannië. “We zijn verheugd de eerste stad in het Verenigd Koninkrijk te zijn die deze innovatieve en geavanceerde technologie introduceert om reizen en vervuiling in York te verbeteren”, aldus Dave Atkinson. Hij is werkzaam bij de City of York council. “De afgelopen twaalf maanden hebben we nauw samengewerkt met Wood en PTV om het Optima realtime verkeersmodel te leveren. In dit vroege stadium blijkt het al een succes te zijn. We kunnen toekomstige verkeersniveaus voorspellen op basis van ons live verkeersgedrag en de verkeersstroom beter beheren in drukke periodes, door verkeerslichten aan te passen aan de omstandigheden.”

Michael Oliver, technisch directeur bij PTV UK, vult aan: “Het was een voorrecht om met de City of York Council en de andere projectpartners te werken. Ik heb zelf gezien hoe de samensmelting van transportplanning, verkeerstechniek en realtime data een indrukwekkende verkeersmanagementoplossing kan opleveren.”

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.