Deelauto van Greenwheels

Greenwheels laat automobilisten gratis kennismaken met deelauto

Greenwheels grijpt de Europese Mobiliteitsweek aan om met een gratis tegoed van 20 euro nieuwe klanten te zoeken. Door gebruikers een ritje gratis te laten maken, hoopt de deelautoaanbieder dat meer mensen ervaring opdoen met deze vorm van vervoer en uiteindelijk vaker kiezen voor een deelauto. Het is de ambitie van Greenwheels om voor het einde van het jaar nog eens zeker 10.000 nieuwe klanten te bereiken.

Greenwheels is van mening dat deelauto’s bijdragen aan duurzame mobiliteit. Het verlaagt de CO2-uitstoot en zorgt voor meer ruimte op straat. “Onze belofte is een deelauto voor iedereen. Deze week gebruiken we om ook echt iedereen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met onze deelauto’s. Hoe meer mensen kiezen voor een deelauto, hoe schoner de lucht en hoe minder CO2-uitstoot”, aldus Greenwheels-directeur Andrew Berkhout.

Groei

De vraag naar deelvervoer zit al enige tijd in de lift en vorig jaar plaatste Greenwheels de tweeduizendste auto in Nederland. Volgens het bedrijf delen ongeveer 24 gebruikers samen één wagen en zorgt één geplaatste deelauto voor gemiddeld elf auto’s minder op straat. “We zijn nog lang niet uitgegroeid. In de beginjaren groeide we vooral hard in de grote steden, maar als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we ook gemeenten en steden daarbuiten leefbaarder te maken”, verklaart Berkhout.

Voor de Europese Mobiliteitsweek krijgen alle mensen die zich nieuw inschrijven voor Greenwheels een voucher ter waarde van 20 euro. Voor veel gebruikers zal dit betekenen dat ze hun eerste rit gratis of bijna gratis kunnen afleggen. De Europese Mobiliteitsweek is een initiatief van de Europese Commissie. Die wil aandacht vragen voor duurzaam vervoer en bewust autogebruik. In Nederland wordt dit gecoördineerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met Nederlandse gemeenten en organisaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.