Reis- èn vertragingstijden op informatieborden boven de snelweg

Met ingang van maandag 8 november toont Rijkswaterstaat naast reistijden ook vertragingstijden op de informatieborden boven de snelwegen in de regio Utrecht. Voorheen stond alleen de totale reistijd weergegeven op de borden.

Met de weergave van reis- èn vertragingstijd kunnen weggebruikers een betere inschatting van hun reis maken en eventueel een alternatieve route kiezen. Na een eerste implementatie in de regio Utrecht volgt de komende maanden de rest van Nederland.
Met de nieuwe weergave, de splitsing tussen reis- en vertragingstijden (bijvoorbeeld “16 min + 5”), weet de weggebruiker niet alleen hoe lang hij/zij over het traject doet (21 minuten), maar ook dat er een extra reistijd van 5 minuten is ten opzichte van de 16 minuten die men normaal over het traject rijdt.
Ook de informatie op de grafische bermborden op de ringwegen van Amsterdam en Rotterdam wordt aangepast. De illustraties op de borden zijn gestandaardiseerd. De bermborden tonen een digitale illustratie, waarin de vertraging op de ringweg getekend staat. Dit maakt het voor de weggebruiker overzichtelijker om te zien waar op de ring de file staat en hoe lang deze is.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.