TomTom stelt grootste database ter wereld beschikbaar voor overheden en bedrijven

TomTom introduceert TomTom Traffic Stats. Overheden en verkeersconsultants kunnen binnen 24 uur toegang krijgen tot accurate en actuele verkeersgegevens. Het Traffic Stats-portaal op http://trafficstats.tomtom.com maakt het mogelijk om de werkelijk gereden historische reistijden en snelheden op een weg of route te analyseren in elke willekeurige kalenderperiode en op elk tijdstip. De database is volgens TomTom uniek in die zin dat ze de onderliggende informatie voornamelijk verzamelt uit de daadwerkelijke verplaatsingen van auto’s.
Sinds TomTom de database in 2006 creëerde, zijn er meer dan 3 biljoen werkelijk gereden metingen verzameld. Elke dag worden daar meer dan 3,5 miljard nieuwe metingen aan toegevoegd en deze hoeveelheid groeit nog steeds. Verkeersinformatie is beschikbaar voor het volledige wegennet in Europa en Noord-Amerika. Gegevens zijn beschikbaar op zeer korte wegsegmenten vanaf 10 meter, afhankelijk van de lokale weggeometrie. Een livedemonstratie is te vinden op http://mobility.tomtom.com. Het portaal is toegankelijk na registratie; evaluatielicenties kunnen ook worden aangevraagd via de website.
In Nederland is overigens sinds kort al de dienst Hastig (www.hastig.nl) actief die die wegbeheerders ook eenvoudig toegang biedt tot dergelijke gegevens.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.