TomTom met verkeersinfo in de media

Luisteraars en kijkers van Omroep Flevoland krijgen binnenkort verkeersinformatie van TomTom HD Traffic via radio en televisie. Op de radio wordt de actuele verkeersinformatie de hele dag door twee keer per uur gedeeld met luisteraars. Dankzij de uitgebreide wegendekking van TomTom HD Traffic krijgen de luisteraars niet alleen de files op snelwegen gepresenteerd, maar ook de opstoppingen op rijkswegen, provinciale wegen, lokale wegen en stadsroutes.

Op televisie worden tijdens de ochtendspits de lokale files en vertragingen gedeeld via een scroll onder aan het scherm. Hiernaast is de informatie via Flevotekst te raadplegen en zal het op de langere termijn via omroepflevoland.nl beschikbaar zijn. En ook bezoekers van Metronieuws.nl krijgen toegang tot TomTom HD Traffic-verkeersinformatie. TomTom breidt daarmee voorzichtig zijn aandeel uit op de verkeersinformatiemarkt van radio en tv, die tot nu toe vooral voorbehouden was aan de ANWB en de Verkeersinformatiedienst. TomTom was al te volgen via Radio 538 en WNL.
Verder meldt TomTom dat er bij steeds meer tankstations schermen komen met verkeersinfo. Behalve bij 120 Total-benzinestations komen er in de loop van 2011 nog 380 schermen op benzinestations van verschillende merken. Dit volgt op de eerdere aankondiging van 400 schermen die op 300 benzinestation komen te hangen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.