Noord Holland loopt voorop met regionale verkeersscenario’s

Noord Holland loopt voorop in Nederland als het gaat om het ontwikkelen en in de praktijk brengen van regionale verkeersregelscenario’s. Dit stelt de gemeente Amsterdam. Het regionaal Tactisch Team won er tijdens een landelijke wegbeheerdersdag zelf een prijs mee.

Het regionaal Tactisch Team is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat Noord-Holland, de Stadsregio en de gemeente Amsterdam. Conclusie uit het juryrapport, uitgebracht tijdens de ‘Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders’-dag: “Deze prijswinnaar kan een voorbeeld zijn voor stedelijke regio’s in binnen- en buitenland”. Doel van het Regionaal Tactisch Team (RTT) is het verbeteren van de doorstroming in de regio door het afstemmen, toetsen en ontwikkelen van regionale verkeersscenario’s. Daarmee worden gezamenlijk knelpunten op het gebied van doorstroming aangepakt. Door deze werkwijze krijgt de weggebruiker o.a. op elkaar afgestemde routeinformatie en merkt men geen verschil tussen rijks-, provinciale- en gemeentelijke wegen. Zo geven informatiepanelen langs de weg de kortste route aan.

Het regionaal team Noord Holland loopt voorop in Nederland en naar eigen zeggen zelfs op wereldschaal. ‘Het, binnen kaders, toestaan van management op elkaars wegen vraagt vertrouwen, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Maar naast vertrouwen zijn ook technologische innovaties noodzakelijk. Ook hierin loopt de regio voorop, ook internationaal’, aldus meldt de gemeente Amsterdam met enige trots. ‘Door grote financiële impulsen van de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden van inzet van regeltactieken en scenario’s verbreed. Deze inzet heeft zijn effect bewezen zoals bij de gecoördineerde TDI’s en VRI’s op en aan de ring.’

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.