Zeeuwse wegen sneller vrij na ongeval

Zeeuwse wegen kunnen nu sneller vrij worden gemaakt door de inzet van de Incident Management (IM) procedure die de Provincie Zeeland heeft ingevoerd. Eerder al voerden Noord Holland en Limburg IM in op het onderliggend wegennet.
In de oude situatie werd na een ongeval op de Zeeuwse wegen de alarmcentrale gebeld, die vervolgens verschillende instanties moest activeren. Dit nam veel tijd in beslag, omdat de berger bijvoorbeeld moest wachten
op een akkoord van de verzekeringsmaatschappij. Met de IM procedure kan de alarmcentrale direct het versnelde bergingsproces in gang zetten.
De IM procedure omvat een aantal afspraken tussen wegbeheerders, verzekeraars, politie en bergers. Voor de coördinatie hiervan is er een overeenkomst afgesloten met twee landelijke partijen, Stichting Incidentmanagement Nederland (SIMN) en Stichting Incident Management Vrachtauto’s (Stimva). Deze partijen zorgen voor de aansturing van de bergers, zodat bij ongevallen de juiste berger snel ter plaatse is. Het grote voordeel hiervan is de tijdwinst, want de berger is tegelijkertijd met de politie aanwezig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.