DRIPs met verkeers- én ov-informatie in Noord-Holland

Weggebruikers in Noord-Holland krijgen vanaf maandag 7 november bij wijze van proef reisinformatie aangeboden over het openbaar vervoer, wegverkeer en P+R-voorzieningen. Deze geïntegreerde informatie wordt op een aantal wegen aangeboden via berm-DRIPs.

De berm-DRIPs staan onder andere langs de A1 voor afrit Muiden en langs de A7 voor afrit Hoorn, richting Amsterdam. Bijzonder is dat naast trein- en wegverkeersinformatie en verwijzing naar P + R, ook businformatie wordt gegeven. De informatie wordt doorlopend aangepast aan de werkelijke situatie. Het gaat om de weergave en vergelijking van actuele reistijden tot een bepaalde eindbestemming, bijvoorbeeld Schiphol.
Om te kijken of de weggebruikers zich iets gelegen laten liggen aan de informatie, worden onder meer kentekenonderzoeken gehouden waarbij automobilisten op hun huisadres een uitnodiging krijgen om vrijwillig deel te nemen aan een internetonderzoek over reisgedrag van de weggebruikers en hun behoefte aan informatie. Aan het projecten nemen deel: Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, NS, ProRAil, Nationale Databank Wegverkeersgegevens en Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie (GVOI).

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.