Venstertijden voor landbouwverkeer

Landbouwvoertuigen mogen tijdens de ochtend- en avondspits geen gebruik meer maken van het aquaduct in de N302 bij Harderwijk. Ze moeten wachten op een speciale opstelstrook, tot de verkeersintensiteit geluwd is.

Vanwege de verkeersveiligheid zijn grote snelheidsverschillen op de N302 een probleem. Voertuigen die wettelijk niet harder mogen dan 25 kilometer per uur horen tijdens de spits niet thuis op een weg als de N302, zo stelt de gemeente. Bovendien houdt dit ‘langzame’ verkeer het ‘snelle’ verkeer te veel op. In overleg met landbouworganisaties is ervoor gekozen om (landbouw)verkeer met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur alleen buiten de spitstijden toe te staan door het aquaduct te rijden. Tijdens de ochtend- en avondspits tussen 07.00 en 10.00 uur en tussen 15.00 en 19.00 uur moeten de tractoren zich op een aparte opstelstrook vlak voor het aquaduct opstellen. Buiten de spits mag het langzame verkeer wel door het aquaduct rijden.
In de tijden buiten de spits geldt een maximumsnelheid op de linkerrijstrook van 70 kilometer per uur. Op de rechterrijstrook wordt de snelheid 50 kilometer per uur. De snelheden worden buiten de spitstijden met het signaleringssysteem aangegeven. In de oude situatie was er een aparte rijstrook voor landbouwverkeer/autobussen aanwezig. Door de verwachte toename van het verkeer wordt deze rijstrook ingezet om het autoverkeer op de N302 tussen Flevoland en Gelderland blijvend te kunnen verwerken.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.