AutomotiveNL richt zich op smart mobility en zuinige motoren

In Helmond is de aftrap gegeven voor AutomotiveNL. De organisatie neemt een aantal taken over die lagen bij de FHA, ATC, HTAS en de High Tech Automotive Campus. De organisatie wil de omzet van de automotivesector in Nederland verhogen met als speerpunten smart mobility en future powertrain. Dat laatste staat voor zuinige motoren.

De afgelopen jaren hielden drie organisaties zich bezig met innovatie in de automotive sector. het HTAS Automotive Innovatieprogramma, ATC, de clusterorganisatie voor de automotive sector en de High Tech Automotive Campus in Helmond, die ieder een deelgebied afdekten. Onlangs besloot de sector deze activiteiten samen te voegen tot één organisatie onder de naam AutomotiveNL.
De Nederlandse automotive sector telt zo’n 300 bedrijven met een omzet van 17 miljard euro en biedt werkgelegenheid aan 45.000 mensen. De omzet moet groeien naar 24 miljard en de werkgelegenheid naar 55.000 banen in 2020, zo luidt de doelstelling van de nieuwe organisatie. De door de sector gekozen focusgebieden zijn smart mobility en future powertrain. Smart mobility gaat over het vertalen van verkeersinformatie op een slimme manier naar acties in of van het voertuig om energieverbruik en filevorming te verminderen. Future powertrain richt zich onder meer op het zuiniger maken van verbrandingsmotoren, het lichter maken van voertuigen en het gebruik van alternatieve energiebronnen (zoals bijvoorbeeld elektrisch rijden) om het verbruik van fossiele brandstoffen te reduceren.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.