Amsterdam maakt verkeersdata openbaar

De gemeente Amsterdam gaat zoveel mogelijk verkeersdata vrij beschikbaar maken. Realtime-ov informatie of de locatie van parkeergarages, het is allemaal gratis te vinden via de gemeentelijke website.

‘Wij de data, u de apps’, is het motto van de gemeente en de opzet is daarmee duidelijk. De gemeente biedt zo applicatieontwikkelaars en leveranciers van routeplanners mogelijkheden nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande te verbeteren.
Er zijn verschillende datasets vrij te downloaden, onder andere over parkeren. Zo zijn er bestanden die regelmatig worden geactualiseerd met onder andere parkeertarieven, -gebieden en -tijden en oplaadpunten voor de elektrische auto. Maar ook taxistandplaatsen en de locaties van bewaakte fietsenstallingen in Amsterdam waarin je je fiets de eerste 24 uur gratis kunt stallen zijn beschikbaar. Voor touringcars zijn er bestanden met de parkeerplaatsen, in- en uitstaphaltes en de verplichte touringcarroute en maximale doorrijhoogten. En zelfs de strooiroutes zijn te downloaden.
Verder zijn er verkeersprognoses per wegvak voor verkeersintensiteit, luchtkwaliteit en geluidshinder voor de jaren 2015, 2020 en 2030.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.