Proef met informatie over alternatieve verkeersroutes in Breda

De gemeente Breda is deze week in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat een proef gestart waarbij het verkeer geïnformeerd wordt over de beschikbaarheid van alternatieve routes bij vertraging op de noordelijke rondweg, op de aansluiting Prinsenbeek of op de snelweg tussen de knooppunten Zonzeel en Princeville.

De proef duurt zes weken. Het gaat om alternatieve routes van en naar de A16 (knooppunt Zonzeel) en van en naar de A58 richting Etten-Leur/Roosendaal. Deze proef vindt plaats om de doorstroming van het verkeer in en rond Breda te bevorderen en heeft naar men hoopt een gunstige invloed op de luchtkwaliteit.
De gemeente Breda is trekker van dit project en doet dit in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat. De provincie levert de actuele verkeersgegevens voor de N285, Rijkswaterstaat levert verkeersgegevens voor het hoofdwegennet en zorgt er bovendien voor dat de elektronische informatieborden worden aangestuurd zodra er vertraging optreedt. De proef maakt deel uit van het programma Mobiliteitsaanpak van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, waarin kleinschalige maatregelen zijn opgenomen om de bereikbaarheid te verbeteren.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.