Haagse verkeerslichten op afstand bedienbaar

denhaagDe gemeente Den Haag gaat alle verkeerslichten op de hoofdwegen zo aanpassen, dat ze op afstand bedienbaar zijn. In totaal gaat de gemeente 15,5 miljoen euro investeren om het dynamisch verkeersmanagement van Den Haag op een hoger plan te tillen.

De combinatie van borden met actuele route-informatie en op afstand bedienbare verkeerslichten moet er voor zorgen dat er minder vaak files en lange wachtrijen bij verkeerslichten zijn. Op de hoofdwegen in en rond Den Haag worden daartoe ongeveer 100 verkeerslichten aangepast, zodat ze vanuit de verkeerscentrale van de gemeente Den Haag te besturen zijn. Op de overige wegen, bijvoorbeeld in woonwijken of op kleinere kruisingen, worden circa 40 verouderde verkeerslichten vervangen.

Een andere maatregel om de verkeerssituatie beter te kunnen monitoren vanuit de verkeerscentrale is het plaatsen van camera’s op 100 belangrijke kruisingen. Verder worden 200 verkeerslichten geschikt gemaakt om het aantal auto’s dat passeert te tellen. Deze gegevens worden gebruikt om verkeersdrukte beter te kunnen voorspellen en het verkeer indien nodig via andere routes te sturen.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.