Drukte op standplaats Amsterdam CS via internet te zien

cam_84Sinds 1 juni kunnen taxichauffeurs via twee informatiedisplays en een eenvoudige website voor smartphones kijken hoe druk is het is op de taxistandplaats bij het Amsterdamse Centraal Station. Handig, want door nieuwe regels mogen veel meer taxichauffeurs dan vroeger van de standplaats gebruik maken.

Vanaf 1 juni is de taxistandplaats CS alleen toegankelijk voor chauffeurs die in bezit zijn van een Amsterdamse Taxxxivergunning en zijn aangesloten bij een zogeheten Toegelaten Taxi Organisatie (TTO). Dat maakte de kans groot dat het op de standplaats Amsterdam CS veel drukker zou worden dan voorheen: zo’n 2500 chauffeurs mogen nu op de standplaats passagiers oppikken, tegen 400 chauffeurs voor 1 juni. Via de website Taxistand wil de gemeente Amsterdam daarom taxichauffeurs informeren over de drukte op de standplaats Amsterdam CS. Ze kunnen dan besluiten of ze gebruik willen maken van de standplaats.
De VerkeersInformatieDienst verzorgt de inwinning, de aansturing van de displays en de mobiele website. Middels sensoren op de taxistandplaats en de toeleidende weg wordt bepaald hoe druk het op en voor de standplaats is. Voor de chauffeurs staan langs de De Ruijterkade informatie-panelen. En via www.taxistand.nl kan snel worden gezien hoe druk het is. Via de site kan ook een videobeeld worden bekeken met daarop situatie op de standplaats. Zowel de informatiepanelen als de mobiele site bevatten een thermometer die aangeeft hoe druk het is voor en op de standplaats.
De toestroom aan taxi’s op standplaats Centraal Station viel overigens in het eerste weekend mee. Of dat dankzij deze maatregel komt is nog te vroeg om te zeggen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.