Brabant zet in op verkeersveiligheid senioren

ouderenSamen met een groot aantal maatschappelijke partners is de provincie Noord-Brabant gestart met het derde actiejaar van de verkeersveiligheidscampagne ‘Help Brabant mee op weg naar Nul verkeersdoden’. In 2015 krijgen vooral zestig plussers alle aandacht.

Naast fietsers en jongeren vallen de meeste dodelijke slachtoffers in het verkeer onder zestig plussers. In 2014 was 1 op de 3 dodelijke verkeersslachtoffers een weggebruiker van boven de zestig. Met trainingen voor auto-, fiets- en scootmobielgebruik en een community voor en door senioren wil de provincie de doelgroep het komende jaar extra informeren en uitdagen om na te denken over hun eigen verkeersveiligheid.

De deelnemende overheden en organisaties als het KBO en VVN willen met deze campagne niet óver maar mét zestig plussers aandacht vragen voor verkeersveiligheid onder deze doelgroep, zo luidt het vertrekpunt. Het actieprogramma ‘Wegwijs in Brabant’ vormt daarom een team van senioren ambassadeurs die actief meedenken over acties en campagnemiddelen, deze testen en aanwezig zijn bij verkeersveiligheidsacties in Brabant om de campagneboodschap uit te dragen.

De campagne NUL Verkeersdoden Brabant is in 2012 van start gegaan om het bewustzijn van weggebruikers over hun eigen rol in het verkeer te vergroten. De campagne focust daarbij op de grootste risicogroepen in het verkeer: jongeren, fietsers en senioren.

Ook in Limburg zullen dit jaar soortgelijke initiatieven worden opgestart.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.