Campagne rijgevaarlijke medicatie slaat aan

De campagne ‘Is uw medicijn veilig in het verkeer’ van de provincie Flevoland slaat aan bij huisartsen en apothekers.

De Flevolandse medische sector en het ROC Flevoland tonen veel belangstelling voor (na)scholing op dit gebied, zo meldt Verkeers Veilig Flevoland . Dat geldt onder andere voor huisartsen en apothekers.

De provincie schakelde het Instituut voor Veilig Medicijngebruik (IVM) in om de campagne uit te voeren. Met media-aandacht, een mailing naar Flevolandse huisartsen en apotheken, een brochure en een poster werd er vervolgens aandacht gevraagd voor de gevaren van het rijden onder invloed van rijgevaarlijke medicatie.

Bij de nascholingen in januari en juni  waren vier huisartsen, zeven apothekers, 22 apothekersassistenten, vier doktersassistenten en een praktijkondersteuner aanwezig.

Omdat er na deze twee bijeenkomsten nog steeds aanvragen binnenkwamen voor nascholing in dit onderwerp, worden er in de loop van dit jaar nog eens vier bijeenkomsten georganiseerd.

Daarnaast werden gastlessen georganiseerd voor examenklassen van de opleiding apothekers- en doktersassistent bij het ROC Flevoland. Zowel de studenten als docenten waren dermate enthousiast hierover, dat dit ook aan de volgende examengroepen weer aangeboden zal worden.

Alleen de opkomst van een informatiebijeenkomst voor rijschoolhouders en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland viel tegen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.