Pilot: basisschoolleerlingen doen theoretisch verkeersexamen digitaal

Naast het gebruikelijke theoretische verkeersexamen voor basisschoolleerlingen, stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN) dit schooljaar voor het eerst ook een volledig digitaal verkeersexamen beschikbaar. Het gaat om een pilot op 5 april waar een beperkt aantal scholen aan mee kan doen.

Het digitale examen maakt het volgens VVN mogelijk om verkeerssituaties nog beter te visualiseren, onder andere door de mogelijkheid om filmpjes tonen. Het biedt ook meer opties om de domeinen houding en veiligheidsbewustzijn beter te toetsen, stelt de verkeersveiligheidsorganisatie.

Tablet

Leerlingen maken het examen zelfstandig op een PC of tablet in de klas. VVN benadrukt dat de digitale vorm ook voordelen voor hen heeft. Zij zien één vraag tegelijk op het scherm, wat overzicht geeft en ervoor zorgt dat ze zich beter op die vraag kunnen focussen. Leerlingen kunnen foto’s en filmpjes vergroten en meerdere keren bekijken. Ook hebben ze de mogelijkheid om antwoorden te verbeteren.

Scholen die zich aan willen melden voor de pilot moeten eerst het theoretisch examen bestellen. Alle bestellers krijgen een mail met een uitnodiging om mee te doen aan de pilot.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.