Alexander Pechtold BEELD CBR

Alexander Pechtold moet achterstand wegwerken bij CBR

Alexander Pechtold BEELD CBR

Alexander Pechtold (53) is per 1 november 2019 benoemd als algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) benoemde hem na voordracht door de Raad van Toezicht van het rijvaardigheidsbureau. Samen met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, gaat de voormalig D66-fractievoorzitter een collegiaal bestuur vormen.

Alexander Pechtold zal, aldus het CBR, ‘van grote toegevoegde waarde zijn’ om de organisatie door ‘de huidige moeilijke fase’ bij de medische beoordelingen heen te loodsen. Daarna zal hij samen met alle medewerkers verder bouwen aan ‘versterking’ van de organisatie en de dienstverlening. Hij heeft volgens het rijvaardigheidsbureau vanuit zijn ‘langdurige politieke ervaring’ een ‘uitstekend gevoel’ voor de rol van het CBR in de samenleving.

Verbindend

Het CBR kampt al enige tijd met ernstige problemen, voornamelijk bij de afdeling die verantwoordelijk is voor medische keuringen. Wie een verklaring om de weg op te kunnen nodig heeft, bijvoorbeeld 75-plussers, maar ook mensen met kenmerken uit het autistisch spectrum, moeten daardoor veel langer wachten dan gebruikelijk. Gedupeerden zitten soms maandenlang zonder rijbewijs. Naar verwachting houden die problemen nog heel volgend jaar aan. Onlangs stelde Van Nieuwenhuizen voormalig ProRail-directeur Pier Eringa al aan om de directie te ondersteunen bij het wegwerken van de achterstand.

“Ik ben verheugd dat na een uitvoerige selectie Alexander Pechtold de nieuwe algemeen directeur van het CBR wordt”, zegt Jan Mengelers, voorzitter Raad van Toezicht, in een verklaring. “Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen. En zo met de organisatie richting kan geven aan de verbetering van de dienstverlening en aan de opgaven voor het CBR op gebied van de verkeersveiligheid in het steeds complexere verkeer.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

1 reactie op “Alexander Pechtold moet achterstand wegwerken bij CBR”

Roel Sannes|17.10.19|16:26

Ik ben met pensioen en ben nu ook nog buschauffeur in het openbaar vervoer.Aangezien de problemen hoofdzakelijk bij het CBR liggen hoort men met sluitende oplossingen te komen om de pijn te verzachten voor degenen die moeten blijven wachten op hun toestemming om te mogen rijden want dit is een idiote situatie.Geef de mensen een tijdelijke toestemming van bijvoorbeeld een half jaar zodat men weer iets kan doen ook al zou de wet daarvoor aangepast moeten worden.Ikzelf heb ook een aanvraag lopen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.