Rijbewijs T vervangt trekkercertificaat

Als het aan minister Eurlings ligt komt er een rijbewijs T voor jongeren die een trekker willen besturen. Daarmee kan het huidige trekkercertificaat voor 16- en 17-jarigen komen te vervallen.
Het rijbewijs T moet gelden voor iedereen die na invoering van de benodigde regelgeving de leeftijd van 16 jaar bereikt en een land- of bosbouwtrekker of motorrijtuig met beperkte snelheid wil besturen, ongeacht de te rijden maximumsnelheid. De bedoeling is dat het theorie-examen voor het trekkerrijbewijs aansluit bij het theorie-examen B. Op die manier is het theoriecertificaat T tevens geldig als theoriecertificaat B.
De aanpassing kost nog wel twee jaar. In de tussentijd zullen de nieuwe exameneisen voor het theorie- en praktijkexamen voor rijbewijs T zo snel mogelijk worden geïntegreerd in de huidige exameneisen voor het trekkercertificaat. Op deze manier wordt het niveau van het bestaande trekkercertificaat zo snel mogelijk in overeenstemming gebracht met de nieuwe eisen van het trekkerrijbewijs.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.