Leeftijd buschauffeurs omlaag

Op 1 januari 2011 wijzigen enkele regels van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zo start een proef met een lagere minimumleeftijd voor buschauffeurs.

Vanwege het tekort aan buschauffeurs wordt bij wijze van experiment de leeftijd waarop iemand een bus mag besturen verlaagd van 21 naar 18 en in sommige gevallen 20 jaar. En vanaf 1 januari 2011 kan een jongere van 17 jaar de opleiding tot buschauffeur volgen. De minimumleeftijd voor chauffeurs op touringcars die door heel Nederland rijden gaat van 21 naar 20 jaar. Na drie jaar vindt een evaluatie plaats, zo meldt VVN.
Verder een wijziging in de Wegenverkeerswet. Bepaalde bijzondere bromfietsen, zoals Segways, moeten per 1 januari 2011 verplicht voorzien zijn van een verzekeringsplaat in plaats van een kentekenplaat. Voor deze groep verkeersdeelnemers gelden dan dezelfde verkeersregels als voor snorfietsers, zoals een uitzondering op de helmplicht, een maximumsnelheid van 25 km/uur en het gebruik maken van het (brom)fietspad. Kentekenplaathouders hebben nog een jaar de tijd om de plaat te vervangen. Ook is nu geregeld dat er meer aandacht voor de dode hoek komt in het praktijkexamen voor het vrachtwagenrijbewijs.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.