50 grote bedrijven willen Groningen bereikbaar houden tijdens werkzaamheden

Circa 50 grote werkgevers en publiekstrekkers in Groningen hebben samen de ambitie uitgesproken om de stad zo goed mogelijk bereikbaar te houden tijdens de grote werkzaamheden aan weg en spoor die op de planning staan. Zij ondertekenden op 2 november een gezamenlijke ambitieverklaring met Groningen Bereikbaar.

De partijen werken al een tijd samen, maar de ondertekening is een officiƫle bekrachtiging hiervan. De ambitieverklaring is een initiatief van Groningen Bereikbaar, dat onderdeel is van het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Verschillende grote onderwijsinstellingen tekenden eerder dit jaar al een intentieverklaring.

Ingrijpend verbouwd

In Groningen staan flinke projecten op de planning. Zo gaat de komende jaren de zuidelijke ringweg op de schop. De voorbereidingen hiervan zijn inmiddels gestart. Ook worden het Hoofdstation, stationsgebied en spoor ingrijpend verbouwd.

De grote werkgevers en publiekstrekkers helpen hun medewerkers, klanten en leveranciers met diverse maatregelen de spits te mijden. Het gaat bijvoorbeeld om het informeren van hun medewerkers, klanten en leveranciers over werkzaamheden en verkeershinder. Ook nemen de werkgevers maatregelen om slim reizen en werken onder hun medewerkers te stimuleren. Zoals buiten de spits reizen, de auto laten staan en de fiets, of het openbaar vervoer pakken, of vaker thuiswerken.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VERKEERSNET.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.