OV en drukte op parkeerplekken in Rotterdam realtime te volgen

De mogelijkheden op de website rotterdamonderweg.nl zijn uitgebreid. Vanaf nu is ook live het openbaar vervoer te volgen en is real time te zien hoeveel plek er is op P+R-terreinen en in parkeergarages.

Rotterdamonderweg.nl werd afgelopen juni gelanceerd. Eerst werden werkzaamheden en omreisroutes op een kaart getoond, net als een routeplanner en locaties van fietsenstallingen en parkeergarages. Later werden daar realtime camerabeelden van de verkeerssituatie op tal van Rotterdamse wegen aan toegevoegd.

Realtime informatie

Nu komen daar dus realtime informatie over het OV bij. Reizigers hoeven zich zo niet meer af te vragen wanneer hun bus, tram, trein, waterbus of metro komt – dat zien ze op een kaart. Alle verkeersinfo wordt opgehaald via een GPS-systeem, dus als er vertraging is, zien ze dat meteen. Dat is niet alles. Reizigers kunnen nu ook op de kaart de actuele bezetting zien van P+R-terreinen, parkeergarages en ov-fietsverhuur.

Het gemeentebestuur van Rotterdam hoopt dat de site bijdraagt aan vermindering van de drukte op de weg. Immers: reizigers zien in één oogopslag alle vervoersmodaliteiten op één kaart. Dat maakt ze beter voorbereid op hun reis, is het idee.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.