ANWB, wegenwachter

Europese wegenwachten kruisen degens in Utrecht

De allerbeste wegenwachten uit heel Europa zijn woensdag en donderdag in Nederland om met elkaar te strijden om de titel ‘Beste Wegenwacht van het Europa’. Aan die competitie doen twintig Europese wegenwachtteams uit negentien landen mee. De meeste teams nemen hun eigen wegenwachtvoertuig en uitrusting mee.

De wedstrijd vindt plaats bij het ANWB Wegenwachtstation aan de Winthontlaan in Utrecht. De wedstrijddagen zijn op woensdag 2 en donderdag 3 oktober tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

De Nederlandse wegenwacht eindigde in 2017 en 2018 als beste team. Dit jaar organiseert de ANWB voor de eerste keer het kampioenschap en zal het daarom geen team afvaardigen voor de competitie. Er doen wel twee teams van Nederlandse wegenwachten mee.

Goede communicatie

De teams bestaan uit twee wegenwachten. Zij gaan allerlei pechgevallen oplossen. Goede communicatie met de pechklant weegt daarbij net zo zwaar als technische vaardigheden bij het verhelpen van een storing.

De ANWB en haar Europese zusterclubs willen automobilisten een hoog niveau van hulpverlening bieden bij pech onderweg. In Europees verband helpen wegenwachten elkaars leden bij pech. Daarom ontmoeten zij elkaar geregeld voor overleg over een specifiek onderwerp of wisselen kennis uit.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.