N207 boskoop hefbrug BEELD Prov Zuid Holland

Hefbrug Boskoop sneller open dan verwacht

De hefbrug Boskoop is sinds woensdag na de avondspits weer in gebruik genomen door het wegverkeer. Schepen kunnen er sinds donderdagmorgen weer onderdoor varen. Wel zijn volgend jaar extra maatregelen nodig. Dat meldt de provincie Zuid-Holland. De brug was sinds midden oktober dicht omdat de constructie onveilig bleek.

Aanvankelijk zou de hefbrug op zijn vroegst 25 november weer open gaan. De eerdere openstelling komt volgens de provincie doordat het weer mee zat. Daardoor ging het werk ‘voorspoediger’ en kon de aannemer al afgelopen weekend steigers afbreken.

Extra maatregelen

In het eerste halfjaar van 2020 zijn wel extra maatregelen nodig aan de hefbrug, kondigt de provincie al aan. Dit werk wordt ‘in overleg’ met weg- en vaargebruikers uitgevoerd.

Bij de hefbruggen Waddinxveen en Gouwesluis is een visuele inspectie gedaan. Op basis daarvan blijkt bij deze bruggen ‘geen vergevorderde’ roestvorming, aldus de provincie. Wel is op de hefbrug Waddinxveen op een drie plekken ‘beginnende tot matige’ corrosie vastgesteld. Er wordt een datum geprikt om op beide bruggen met een kraan verder onderzoek te doen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.