Botsabsorbers en tekstwagens van BAM Infra nu in Flitsmeister

Melding op Flitsmeister BEELD BAM Infra

Als eerste grote bouwbedrijf heeft BAM Infra al het materieel van de afdeling Verkeerstechniek voorzien van de innovatieve applicatie Flister. Deze applicatie stuurt waarschuwingen naar automobilisten via navigatiesystemen en -apps als ze een mobiel verkeerssysteem naderen. Denk hierbij aan actiewagens, botsabsorbers, tekstwagens en vluchtstrookwagens: materieel dat BAM inzet bij wegwerkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Flister verzamelt ‘early warning data’ van het wegennet in Nederland en vertaalt deze naar verkeersmeldingen. Navigatiesystemen en -apps, zoals Flitsmeister en Waze, pakken deze meldingen op en waarschuwen weggebruikers voor gevaarlijke situaties. Verschillende bergingsbedrijven werken hier al mee, net als de provincie Noord-Holland. Via Flitsmeister kunnen weggebruikers ook melding maken van bijvoorbeeld botsabsorbers en tekstwagens.

Beter geïnformeerd

Vanaf nu zendt het BAM Infra-materieel een Flister-waarschuwingssignaal uit als ze langs of op de weg zijn geplaatst. Uit de eerste data blijkt volgens het bouwbedrijf dat het systeem tot wel 5.000 meldingen per dag verstuurt. “Hiermee vergroten wij de veiligheid van zowel de weggebruikers als van onze collega’s langs de weg”, stelt BAM Infra. “Daarnaast zorgen dit soort waarschuwingen ook voor een betere doorstroming bij wegwerkzaamheden. Weggebruikers zijn beter geïnformeerd en anticiperen op de aangekondigde situatie.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.