Wagenpark delen

leaseautosLaat je leaseauto thuis als je die dag toch niet van kantoor weg moet. En moet je toch op pad, dan kun je altijd nog de leaseauto van een collega pakken.

Samen met de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME en autoschadeherstelbedrijf ABS Den Elzen, neemt onderzoek- en adviesbureau Panteia in Zoetermeer het initiatief tot het pilotproject ‘Beter Benutten Wagenpark’.  Het initiatief wordt ondersteund door het programma ‘Beter Benutten Haaglanden’ dat de bereikbaarheid in de regio wil verbeteren door auto’s uit de spits te halen.

Het project heeft tot doel om stilstaande (lease)auto’s beter te benutten. Vaak worden auto’s voor zakelijk gebruik niet ten volle benut. Door betere benutting kunnen belangrijke voordelen behaald.

Het idee is om de auto’s niet meer te gebruiken wanneer het alleen woon-werkverkeer betreft. Wanneer een auto overdag voor (incidentele) zakelijke afspraken nodig is, wordt gebruikt gemaakt van de auto van iemand anders, bijvoorbeeld een collega. Men kan dan gewoon met OV of fiets naar het werk komen. Dat scheelt in het aantal benodigde leaseauto’s en uiteindelijk ook in het aantal auto’s op de weg.

De pilot maakt gebruikt  van het platform van MyWheels, waarop vraag en aanbod van auto’s via een internetportal en een App vrij makkelijk kunnen worden gematcht.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.