ANWB organiseert tweede filevrije dag

De ANWB organiseert op 8 oktober de tweede Filevrije. Dit jaar concentreren de initiatieven zich op de regio Utrecht. De Filevrije dag in Utrecht zal het landelijk voorbeeld zijn hoe met inzet van het bedrijfsleven en hun medewerkers een betere doorstroming rond stedelijke centra mogelijk is, aldus de bond.

De ANWB roept daarom bedrijven en werknemers in Utrecht op om deze dag hun werk- en reispatroon zo aan te passen dat zij buiten de spits, of op een andere manier, van en naar hun werk reizen en zo geen files rond Utrecht veroorzaken. De bond moedigt ook scholen, ziekenhuizen en andere organisaties aan om hun medewerkers te verleiden om die dag op een andere manier te reizen. Dat kan betekenen; later of eerder vertrekken, thuiswerken, auto en OV combineren, een keer de fiets te pakken of speciaal voor de Filevrije dag een andere ludieke oplossing te kiezen.
De ANWB werkt onder meer samen met Utrecht Bereikbaar, Rijkswaterstaat, mobiliteitsbureau VNM en de gemeente Utrecht. Ook de partners van de ANWB in Nederland Bereikbaar (KPN, NS, Rabobank, 9292 en TNT) doen mee. De bond zoekt nog meer organisaties die van de Filevrije dag een succes willen maken. Bedrijven die mee willen doen kunnen zich aanmelden via [email protected]

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.