Open standaard voor niet-commercieel autodelen

MyWheels introduceert deze week de open standaard voor niet-commercieel autodelen in Nederland. Autobezitters kunnen via MyWheels hun eigen auto delen om zo een deel van hun autokosten terug te verdienen.

Onderling autodelen, ook wel Peer-to-Peer Car Sharing genoemd, is een fenomeen dat in de VS, Frankrijk en Engeland in korte tijd grote bekendheid heeft gekregen. Met onderling autodelen kan men zelf kiezen met wie men de eigen auto deelt: vrienden, mensen uit de buurt of wie dan ook. Ook bepalen de deelnemers zelf welk bedrag ze per uur en per kilometer voor hun auto willen ontvangen.
Als een auto regelmatig ongebruikt voor de deur staat, is MyWheels een goede manier om anderen te helpen en tegelijk geld te verdienen. In deze tijden van economisch zwaar weer en bezuinigingen worden mensen voorzichtiger met het aanschaffen van een auto. Zeker als dat een tweede auto betreft. Het delen van een auto – die vaak zo’n 23 uur per etmaal stilstaat – is dan een interessante optie, aldus de initiatiefnemers.
Andersom is MyWheels ook aantrekkelijk als je geen auto bezit, maar wel af en toe een auto nodig hebt. Via MyWheels boek je eenvoudig auto’s van mensen of bedrijven uit de buurt of van andere deelautoaanbieders zoals Wheels4all. De keuze uit verschillende auto’s (van compact tot ruim, van sober tot luxe) wordt ruimer, zodra meer mensen hun eigen auto via de website online zetten.
MyWheels is een non-profit organisatie van mensen, bedrijven en organisaties die onderling auto’s delen. Lidmaatschap van MyWheels is gratis, dankzij een open reserveringssysteem blijven de transactiekosten laag en kun men zowel de auto van de buren lenen, als die van een bedrijf. Het reserveringssysteem gaat medio oktober online, met steun van de Stichting DOEN van de Postcode Loterij.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.