Park en Run

runtoworkTerwijl we in Nederland moeite hebben met Park en Bike van de grond te krijgen, steekt in Engeland een nieuw fenomeen de kop op: The Run Commuter.  Hardlopend naar het werk, al dan niet in combinatie met  de auto. Park en Run dus.

In feite begon het al een aantal jaren terug in Amerika. Forenzen ontdekten dat je al joggend sneller op kantoor bent dan met de auto. Bovendien is het gezond. Afgelopen jaar worden ook in Engeland steeds meer run commuters waargenomen.  Inmiddels is daar al een aantal websites met nodige tips (www.theruncommuter.com en www.runningtowork.co.uk), variërend van wat te doen als er geen douche is op het werk (loop alleen naar huis of gebruik waterloze zeep) en hoe neem ik bagage mee (in een speciaal rugzakje). Er is zelfs al een organisatie die het hardlopen coördineert in groepen en tevens je bagage thuisbrengt. Ook in Spanje is er al een Run to Work website. En onlangs was er de eerste Europese Run to Work dag.
Cijfers over de omvang van het food commuting zijn er nog niet. Een onderzoek van Runnersworld een paar jaar geleden onder hardlopende forenzen lezers wees uit dat 64 procent van hen zes mijl of minder loopt in ieder richting, 21 procent loopt tussen 11 en 20 mijl.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.