Platform voor pay-how-you-drive diensten

myjiniBNV Mobility heeft de ‘connected driving’-dienst myJINI gelanceerd. Niet met een app, maar met een een speciaal kastje in de auto maken automobilisten hun rijgedrag voor zichzelf inzichtelijk en worden ze beloond voor een verantwoorde rijstijl. Daarnaast kunnen ze kiezen voor extra diensten.

Deelnemers van myJINI krijgen een plug-in connector voor in hun auto. Deze meet bijvoorbeeld gereden tijdstippen en het rem- en acceleratiegedrag. Deze gegevens zijn alleen inzichtelijk voor de gebruiker via een persoonlijk online dashboard.

In combinatie met een autoverzekering beloont myJINI veilig rijgedrag met spaarpunten. Onder veilig gedrag verstaat men onder andere het mijden van de spits, ’s nachts niet rijden en rustig remmen en accelereren.

Deelnemers kunnen kiezen ook een speciale tankpas aanschaffen waarmee ze korting krijgen. Ook een module voor hulp bij ongelukken is optioneel. Deze dienst verleent assistentie tijdens ongevallen en neemt desgewenst contact op met hulpdiensten.

Forenzen die in de regio Rotterdam wonen of werken, kunnen sparen voor extra voordeel. Passen zij hun rijgedrag aan en rijden ze niet tijdens de spits, dan verdienen ze extra punten per gemeden spits.

Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Verkeersonderneming Rotterdam.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.