Dieptestudies naar ongevallen met snorfietsen en brommers

swov_onderzoekSWOV is gestart met twee dieptestudies naar ongevallen met verschillende vormen van langzaam gemotoriseerd verkeer.

Het SWOV-team voor diepteonderzoek bestudeert ongevallen met snorfietsen die plaatsvinden op fietspaden binnen de bebouwde kom en ongevallen met brom- en scootmobielen.

SWOV verzamelt gedetailleerde informatie over de omstandigheden waarin deze ongevallen plaatsvinden. Daarvoor interviewt zij de verkeersdeelnemers, bekijkt de voertuigen en bezoekt de ongevalslocaties. Het doel van beide onderzoeken is meer te weten te komen over het ontstaan van deze ongevallen, zodat er maatregelen genomen kunnen worden om het aantal slachtoffers te verminderen.

In het kader van het Europese project SaferWheels start SWOV ook met een dieptestudie naar ongevallen met tweewielers. In die studie worden ongevallen onderzocht waarbij een elektrische fiets, snorfiets, bromfiets of motorfiets betrokken was en ongevallen waarbij een fietser in botsing is gekomen met een motorvoertuig (gemotoriseerde tweewieler, auto, bus of vrachtwagen)

Dit project voert SWOV samen met teams uit Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Griekenland en Polen uit. Elk land verzamelt informatie over 85 ongevallen. Het uiteindelijke doel is meer te weten te komen over hoe deze ongevallen ontstaan en welke factoren daarbij een rol spelen. Op grond van die informatie worden maatregelen voorgesteld waarmee vergelijkbare ongevallen voorkomen kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.