Interpolis onderzoekt verschillende trainingsmethoden

autoexperimentInterpolis heeft 480 jongeren in Tilburg en Den Bosch getest op hun rijvaardigheid. Dat gebeurde tijdens een grootschalig experiment dat is opgezet door de verzekeraar.

Het experiment  maakte onderdeel uit van een speciaal Autoprogramma dat zo’n anderhalf jaar duurt. Doel van het programma is om de rijveiligheid van jongeren en ouderen te vergroten en daarmee het aantal verkeersongevallen en de schadelast te verminderen.

Interpolis wil vooral weten welke vormen van training het meest bijdraagt aan het verbeteren van de rijvaardigheid. Daarom kregen 120 jongeren een fysieke rijvaardigheidstraining (op de weg) en 120 jongeren kregen een virtual reality rijvaardigheidstraining (met Oculus Rift bril). Even grote groepen volgenden een mobiele training via de iPad. En 120 jongeren fungeren als controlegroep zonder training.

Het onderzoek wordt uitgevoerd samen met Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). De eerste resultaten worden in september bekend gemaakt.

Mogelijk leidt het onderzoek tot aanpassing van premies voor de autoverzekering cq. de introductie van een beloningssysteem voor goed gedrag.

 

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.