Onderzoeksraad voor Veiligheid schrapt onderzoek fietsongevallen

fietsersDe Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het onderzoek naar fietsongevallen geschrapt. Volgens de Raad gebeurt er al voldoende op dit vlak.

In maart 2014 is de Onderzoeksraad voor Veiligheid gestart met het onderzoek naar ongevallen in het fietsverkeer. In eerste instantie was gepland om het onderzoekrapport in het voorjaar van 2015 te publiceren. Door de samenloop met andere onderzoeken door de Onderzoeksraad is in mei 2015 besloten het onderzoek tijdelijk stop te zetten.

In de tussentijd zijn diverse andere partijen gestart met activiteiten op het gebied van fietsen en fietsveiligheid. Vanuit zowel overheden als kennisinstituten en verenigingen zijn verschillende campagnes, onderzoeken en projecten gestart. Naar aanleiding daarvan heeft de Onderzoeksraad geconstateerd dat het eerder verzamelde onderzoeksmateriaal niet meer actueel is. Ook het feit dat andere partijen fietsveiligheid op de kaart zetten, vermindert de noodzaak van een onderzoek door de Onderzoeksraad. Daarom heeft de Onderzoeksraad besloten om het onderzoek naar ongevallen in het fietsverkeer niet te heropenen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.