Aanzienlijk minder verkeersdoden in België

BelgieHet Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid meldt een opvallende daling van het aantal verkeersdoden in het eerste half jaar van 2016, met 8,3 procent.

Ook het aantal letselongevallen daalde, en wel met 1,5%. Een dergelijk daling heeft zich niet meer voorgedaan sinds het eerste kwartaal van 2013.

Het aantal ‘doden ter plaatse’ daalde in alle gewesten van België maar het sterkst in Vlaanderen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden 4 procent minder verkeersdoden geregistreerd, in het Waals Gewest 3 procent en in het Vlaams Gewest 17 procent.

Wel steeg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het aantal letselongevallen met 6 procent. Vooral fietsers waren vaker het slachtoffer. Het aantal fietsongevallen steeg met 30 procent.

Opvallend noemt het BIVV verder de sterke daling van het aantal doden tijdens de weekendnachten.

BIVV vermoedt dat het wisselvallige lenteweer mogelijk een belangrijke invloed heeft gehad op deze goede cijfers. Wanneer het koud en regenachtig is, zijn er minder ongevallen, zeker met tweewielers. ‘We moeten echter wel voorzichtig zijn want deze zomer gebeurden er reeds een aantal zware ongevallen.’

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.