Alcoholslagboom bij paardensportevent in Enschede

Bezoekers van paardensportevent Military Boekelo, dit weekend in Enschede, kunnen parkeren op een bijzonder parkeerterrein: een deel van het terrein is afgesloten met een speciale Alcoholslagboom. Alleen wie echt 0% op heeft, kan het terrein verlaten.

De Alcoholslagboom maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ van ROV Oost-Nederland. De campagne vraagt aandacht voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. De Alcoholslagboom is volgens het ROV al drie jaar met veel succes in gebruik in België.

De parkeerplaats bij de Military is speciaal gereserveerd voor 125 Bob’s. Wie hier de auto parkeert, ontvangt consumptiemunten voor twee gratis drankjes, mits je aangeeft dat je de Bob bent en na afloop van het evenement in een Dräger alcoholslot wilt blazen.

Bewustwording

Ook de organisatoren van de Military vinden natuurlijk dat je niet met drank op moet gaan rijden. Door mee te werken aan deze actie dragen zij als organisatie graag bij aan de bewustwording bij de bezoekers.

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en sportclubs. Hier laat het campagneteam mensen met onder andere simulatoren en virtual reality zelf ervaren dat rijden onder invloed echt niet kan.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.