Grote vangsten tijdens verschillende verkeerscontroles in Rotterdam

Verschillende grote verkeerscontroles in Rotterdam hebben de afgelopen twee jaar veel opgeleverd. Zeker 65 auto’s zijn in beslag genomen, er is voor bijna 150.000 euro aan openstaande boetes en belastingen geïnd en er zijn meer dan 250 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen zoals handheld bellen, rijden zonder rijbewijs, rijden met een te hoog alcoholpromillage of mankementen aan de auto zelf. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van de gemeente van de Aanpak asociaal verkeersgedrag.

Tijdens zulke verkeerkeerscontroles werkten politiemensen samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, douane, Koninklijke Marechaussee, RDW en de gemeente. Steeds wordt een dagdeel in een gebied gehandhaafd op zogenoemde veelplegerfeiten. Ook kunnen verkeersdeelnemers worden aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals een openstaande gevangenisstraf, bezit van verdovende middelen en wapens.

Tien actiepunten

Dit beleid vloeit voort uit een zogenoemd 10-puntenplan tegen Asociaal Verkeersgedrag 2015-2018. Hierin hebben de gemeente, politie en Openbaar Ministerie samen tien actiepunten geformuleerd om asociaal verkeersgedrag in Rotterdam aan te pakken. Het gaat om punten als aanpak van scooteroverlast en excessieve snelheidsoverschrijdingen, het uitdelen van informatiepakketten van 30-kilometerzones tot het houden van informatiebijeenkomsten om met risico’s in het verkeer te leren omgaan.

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Veiligheid) laat weten: ”Asociaal gedrag in het verkeer is een grote ergernis van veel Rotterdammers. Op bewonersavonden hoor ik vaak dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid in hun eigen buurt. Juist controleacties door de politie zijn een goed instrument om dat aan te pakken. En het werkt, daar zijn wij als college dan ook zeer tevreden over.”

In 2018 zijn wederom integrale verkeerscontroles gepland.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.