ouderen

Fietsprogramma voor senioren wordt vervolgd

Doortrappen, een speciaal fietsprogramma voor ouderen, krijgt een vervolg. De provincies Utrecht, Overijssel en Gelderland, de vervoerregio Amsterdam en gemeenten Amersfoort, Enschede en Goes gaan er komende periode mee aan de slag. Ook Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en VeiligheidNL willen bijdragen aan het programma.

Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland en de vervoerregio Amsterdam. De partijen startten vorig jaar met pilots in Alphen a/d Rijn, Amsterdam Noord, Ouder Amstel en Amersfoort.

Het idee is dat ouderen op natuurlijke contactmomenten fietstips krijgen van mensen met wie zij toch al in contact zijn. Bijvoorbeeld van de dokter, de fysiotherapeut of de fietsenmaker. Zo is de drempel lager, is de gedachte. Aanleiding voor het initiatief is de kwetsbaarheid van ouderen in het verkeer.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.