Autobranche beklemtoont belang verkeersveiligheid in nieuw akkoord

Verkeersveiligheidsakkoord 14 juni FOTO RAI

Nul verkeersdoden in 2050. Dat is het doel van het verkeersveiligheidsakkoord dat donderdagavond in Den Haag is ondertekend door vertegenwoordigers van de Europese autofabrikanten (ACEA), de Europese auto-onderdelen leveranciers (CLEPA) en de automobielclubs (FIA). Hiermee willen ze steun uitspreken aan de gezamenlijke verkeersveiligheidsdoelstelling van de Europese Commissie. Europees Commissaris Bulc van Mobiliteit en Transport nam het akkoord in ontvangst.

In het akkoord beloven de partijen onder andere om onderzoek te doen naar veiligheidstechnologie en om het breed beschikbaar te maken. Ze geven ook aan dat ze de bekendheid van de voordelen van zulke technologie in auto’s gaan vergroten. Ze gaan Europese autoriteiten en infrastructuurbedrijven aanmoedigen om wegen veiliger te maken en om Europese database voor ongevalsanalyse op te zetten. Het promoten van lessen en trainingen op het gebied van rijtechniek, verkeersveiligheid en eerste hulp staat ook in het akkoord, net als bijdragen aan het verbeteren van ongevallenadministratie.

Verkeersveiligheidscoalitie

Het initiatief van het akkoord komt van de RAI Vereniging en de ANWB. Het maakt onderdeel uit van de activiteiten van de nationale verkeersveiligheidscoalitie om de verkeersveiligheid te verbeteren in Nederland. De ondertekening vond plaats tijdens het 2018 Automotive Dinner in het Louwman Museum in Den Haag. De RAI Vereniging organiseerde dit samenzijn in het kader van haar 125-jarig bestaan.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.