Het SWOV-kantoor. FOTO Google Maps

Twee SWOV-experts in bestuur van EU-onderzoeksgroep verkeersveiligheid

Rob Eenink, verkeersveiligheidsspecialist bij de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wordt voorzitter van het Forum of European Road Safety Research Institutes (FERSI). Dit is een samenwerkingsverband van Europese onderzoeksinstellingen op het gebied van verkeersveiligheid. Eeninks collega Ingrid van Schagen wordt secretaris.

Eenink volgt Horst Schulze, die het forum twee termijnen voorzat. Ook secretaris Raschid Urmeew stapt op, hij wordt opgevolgd door Ingrid van Schagen. Zij is onderzoeker en projectmanager bij de SWOV. “Wij zijn Horst en Raschid dankbaar. Dankzij hen is er veel samenwerking binnen en buiten de organisatie en speelt FERSI een belangrijke rol in het beïnvloeden van Europese verkeersveiligheidswetgeving. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Ingrid en de nieuwe raad van bestuur.”

FERSI heeft als belangrijke doel het promoten en coördineren van goed en gedegen onderzoek naar verkeersveiligheid. Evenals het begeleiden van de implementatie van onderzoeksresultaten en het evalueren van de uitkomsten van dergelijke implementaties.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.