Nieuwe stepen hulpdiensten FOTO Politie

Tien verkeersdoden gevallen in één weekend

Nieuwe stepen hulpdiensten FOTO Politie

Er vielen opvallend veel verkeersdoden te betreuren afgelopen weekend. Tien mensen lieten onderweg het leven. De ongevallen leidden ook tot een groot aantal zwaar gewonden. Het grootste ongeluk vond plaats in het Brabantse Handel. Daarbij vielen drie dodelijke slachtoffers.

 • Zondagochtend kwam een 48-jarige man uit Roemenië om het leven door een verkeersongeval in Vlijmen (Noord-Brabant). De door het slachtoffer bestuurde auto reed tegen een boom en sloeg over de kop. De automobilist kwam daardoor om het leven. Hij was de enige inzittende van de auto, aldus de politie die nog onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Spookrijder

 • ’s Avonds kwam een vrouw om het leven door een ongeval op de A15 bij de Maasvlakte. De auto waarin zij zat was frontaal in botsing gekomen met een andere auto. Die bestuurder raakte volgens de politie ernstig gewond. Een derde automobilist raakte ook gewond, maar was aanspreekbaar. De politie kreeg meerdere meldingen over een spookrijder voorafgaand aan het ongeluk en neemt dit mee in het onderzoek naar de toedracht naar het ongeval.
 • Eveneens die avond zijn vier inzittenden van een auto gewond geraakt door een ongeval op de A50 tussen Ravenstein en Heesch. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, reed tegen een boom en sloeg meerdere keren over de kop. De vier inzittenden, een man, een vrouw en twee kinderen, werden uit het voertuig geslingerd. De toestand van de twee 7-jarige kinderen is zorgwekkend. De volwassenen zijn er minder ernstig aan toe, aldus de politie.

Over de kop

 • Zaterdag was ook een hele slechte dag voor de verkeersveiligheid. Zaterdagochtend zijn een 59-jarige man en zijn 55-jarige vrouw uit Helmond en een 31-jarige man uit het Erp in de Brabantse plaats Handel omgekomen door een verkeersongeluk. Een 27-jarige vrouw en een 15-jarig meisje eveneens uit Helmond, raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.
  Uit voorlopig onderzoek blijkt volgens de politie dat de 31-jarige man met zijn auto door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft van de N272 belandde en achtereenvolgens op twee tegemoetkomende auto’s botste. De eerste auto werd in de flank geraakt waardoor die over de kop sloeg. Hierin zaten de twee vrouwen die gewond raakten. De tweede tegenligger met daarin het echtpaar uit Helmond werd frontaal geraakt. Het stel en de bestuurder uit Erp kwamen hierdoor om.
 • Die zaterdag kwam ook een 25-jarige man uit De Lier (Zuid-Holland) om door een ongeluk waarbij hij met zijn scooter in het water terecht was gekomen. De scooterrijder raakte op de Zijtwende in zijn woonplaats door onbekende oorzaak van de weg, waarna hij vermoedelijk tegen een boom botste en vervolgens in het water belandde. Een voorbijganger zag de man en alarmeerde de politie. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Spoorwegovergang

 • Op het spoor bij het Cromvoirtsepad in Vught is zaterdag een fietser omgekomen door een ongeval met een trein. Het ongeluk gebeurde op het baanvak tussen Den Bosch en Tilburg. De bewuste spoorwegovergang is bewaakt en ligt in een bosrijk gebied net buiten Vught. Hulpdiensten en specialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht. Het baanvak is voorlopig gestremd.
 • Op de Molendijk in het Zeeuwse Kortgene trof een voorbijganger zaterdag een motorrijder levenloos aan. Uit een eerste onderzoek van de politie blijkt dat het om een ongeval gaat en dat er geen andere weggebruikers bij betrokken waren. Het slachtoffer is een 47-jarige man uit het Zeeuwse stadje. Hij lag vermoedelijk al geruime tijd op de weg voordat hij werd gevonden.

Voetganger aangereden

 • Zaterdagavond is een 21-jarige man uit Den Haag is omgekomen door een ongeluk op de Duitse snelweg in de buurt van de Nederlandse grens. De man verloor tijdens een inhaalmanoeuvre bij Elten de controle over het stuur. De auto raakte daardoor de vangrails en kwam vervolgens in botsing met een vrachtwagen. De Hagenaar werd uit de auto geslingerd. Hij kon in eerste instantie worden gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Zijn 16-jarige passagiere raakte lichtgewond.
 • In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 42-jarige man uit Twello overleden doordat hij bij Neede (Gelderland) was aangereden door een 44-jarige automobilist uit Enschede. Het slachtoffer was te voet. De automobilist was volgens een woordvoerster van de politie erg ontdaan door het ongeval. Hij is meegenomen om te worden gehoord. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De automobilist reed rond 02.00 uur op de Haaksbergseweg buiten de bebouwde kom toen hij de man uit Twello aanreed.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.