De Den Uyl-brug in Zaandam BEELD Onderzoeksraad voor de Veiligheid

Zaanstad plaatst camera’s bij bruggen na ongevallen

Zaanstad gaat camera’s bij bruggen in de stad plaatsen. Dat zegt een woordvoerder van het college van burgemeester en wethouders na een debat in de gemeenteraad over de onveilige situatie van bruggen in de regio.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bracht op 4 september een rapport naar buiten over de aanpak van de onveiligheid van de bruggen. Daarin stond dat het college de problemen niet goed heeft aangepakt.

Fouten

Het OVV-rapport kwam naar aanleiding van het ongeluk eind vorig jaar in Zaandam waarbij twee mensen zwaargewond raakten. Een paar jaar daarvoor overleed een 57-jarige vrouw bij een vergelijkbaar ongeluk. Als na dat ongeluk de aanbevelingen direct waren opgepakt, was volgens de OVV de kans op het maken van fouten in de brugbediening aanzienlijk verkleind.

Eerder was al bekend geworden dat er meer brugwachters fysiek aanwezig zijn op de bruggen en dat de verschillende brugdelen in andere kleuren worden geschilderd.

Bron: ANP

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.