Brug Boskoop BEELD Wikipedia/ cc

Hefbrug Boskoop minimaal twee weken gestremd

De werkzaamheden die nodig zijn om de veiligheid van de hefbrug Boskoop te verbeteren, gaan in ieder geval twee weken duren. Dat schrijft gedeputeerde Floor Vermeulen in een brief aan Provinciale Staten.

De brug is sinds donderdagavond 10 oktober gestremd voor zowel weg- als scheepvaartverkeer. Na onderzoek bleek de brug constructief onveilig. Een onderhoudsaannemer is daarop gestart met werkzaamheden die nodig zijn om de constructieve veiligheid weer te garanderen.

Afgelopen weekend is gewerkt aan het verstevigen van de constructie van de heftorens. Ook is onderzocht welke verdere maatregelen nodig zijn. In beide torens wordt een aanvullend windverband aangebracht, dat zorgt voor stabiliteit bij harde wind. Ook worden enkele verbindingspunten, die aangetast zijn door roest, hersteld. Voor de uitvoering van deze maatregelen zijn volgens Vermeulen in ieder geval twee weken nodig.

Bereikbaar

De stremming betekent dat er geen doorgaande verbinding is over de Gouwe, scheepvaart moet gebruikmaken van een omleidingsroute. De provincie doet naar eigen zeggen er alles aan om de overlast voor scheepvaartverkeer zo veel als mogelijk te beperken. De provincie heeft ook maatregelen genomen zodat Boskoop zo goed mogelijk bereikbaar blijft voor het overige verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een pontonbrug aan de zuidzijde van de hefbrug – tussen de Barendstraat en de Loswal aan de N207-zijde. Automobilisten en vrachtverkeer moeten omrijden. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld die wordt aangegeven met bebording.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.