Mercedes-b politiewagen. FOTO Politie

Beginnend bestuurder raast met 209 km/uur langs politiecontrole

Mercedes-b politiewagen. FOTO Politie

Op de A16 is een beginnend bestuurder maandagmorgen met 209 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden. Agenten moesten rond de 250 kilometer per uur rijden om bij het voertuig te kunnen komen. Dat meldt de politie op Twitter.

Het voorval gebeurde bij Prinsenbeek. Daar, maar ook op andere plekken in Noord-Brabant hield de politie snelheidscontroles met een laser.

Gedragscursus

De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en zal die waarschijnlijk vier maanden kwijt zijn. Dit is de richtlijn van het Openbaar Ministerie, maar daar kan per casus van afgeweken worden, aldus de politie.

“Het kost hem een punt op zijn rijbewijs en de bestuurder wordt aangemeld bij het CBR voor een gedragscursus. Als het CBR vindt dat hij die moet volgen, kost dat twee dagen en 1.170 euro. Volgt hij die niet, dan wordt z’n rijbewijs ongeldig verklaard.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

4 reacties op “Beginnend bestuurder raast met 209 km/uur langs politiecontrole”

Peter Harleman|13.01.20|12:58

Lijkt mij een redelijk voorbarige reactie als je niet alle in en outs kent van de zaak. Onder welke omstandigheden heeft dit geheel plaats gevonden etc, etc. Volgens mij weet de gemiddelde politieambtenaar een prima afweging te maken tussen doel en middel en pakt daarbij zijn/haar verantwoordelijkheid.

Remko Zeven|09.01.20|14:16

Geheel eens met beide vorige contribuanten : 4 maanden is een lachertje en een achtervolging met 250 km/h (ook met voortgezette rijopleiding) is bijna even onverantwoord als de beginnend bestuurder met ruim 200 km/h : onnodige en eigenlijk schandalige extra gevaarzetting voor overtreder, politiemedewerkers en – last but not least – voor het overige verkeer.

R.D Zeven
medewerker Nationale Politie

Cees Wildervanck|09.01.20|13:59

Ik vind dit soort achtervolgingen onverantwoord. De kans is veel te groot dat de opgejaagde achtervolgde iets verkeerd doet, met desastreuze gevolgen. Natuurlijk wil je graag dat de boef gepakt wordt maar dit kan gewoon niet uit.

Roel Sannes|09.01.20|13:01

4 Maanden? dat is een lachertje. Er wordt hier met deze snelheden het verkeer stevig in gevaar gebracht. Een goede controle over de auto is dan niet meer mogelijk als je een beginner bent. Dit is echt weer het slappe zakken beleid van Nederland. Men komt wel èrg makkelijk weg met dit soort overtredingen. De wet èn de rechtspraak zijn niets waard in dit land. Hier moet meer fut in komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.