Middelburg Vrachtwagen Zakt Door Houten Fietsersbrug BEELD VENEMAMEDIA

Vrachtwagen zakt door houten fietsersbrug in Middelburg

Middelburg - Een vrachtwagen is vrijdagochtend door een houten fietsersbrug gezakt aan De Beiaard in Middelburg. De chauffeur is naar eigen zeggen puur op zijn navigatie blijven rijden. Hoe het kan dat de navigatie de man over een fietsbrug stuurt is niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen, maar aan de brug is flinke schade ontstaan. De vrachtwagen zal door een bergingsbedrijf van de brug worden gehaald.

Een vrachtwagen is vrijdagochtend door een houten fietsersbrug gezakt aan De Beiaard in Middelburg. De chauffeur zou volledig op zijn navigatie hebben gereden.

Er zijn geen gewonden gevallen, maar aan de brug is flinke schade ontstaan. De vrachtwagen zal door een bergingsbedrijf van de brug worden gehaald.

Middelburg Vrachtwagen Zakt Door Houten Fietsersbrug BEELD VENEMAMEDIA
BEELD VENEMAMEDIA

Niet gevaarlijk

Hoe het kan dat de navigatie de man over een fietsbrug heeft gestuurd, is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dit niet vaker gebeurd. “Ik heb het nagevraagd, het is volgens ons een incident.”

Ze vindt de plek niet onoverzichtelijk of onduidelijk en wijst op een foto van de verkeerssituatie. “Het lijkt erop dat de vrachtwagenchauffeur een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Er staat duidelijk een verkeersbord die aangeeft dat het een fietspad is.”

Brug Middelburg BEELD Gemeente Middelburg
Brug Middelburg BEELD Gemeente Middelburg

Auteur: Jan Pieter Rottier

3 reacties op “Vrachtwagen zakt door houten fietsersbrug in Middelburg”

R. H.|11.02.20|08:37

Deze uitritconstructie is vrij nieuw volgens Google Maps en was voorheen een vrij smalle fietspadaansluiting à niveau zonder voorrangregeling.
Dat laatste heeft men waarschijnlijk willen oplossen maar deze brede uitritconstructie doet niet vermoeden dat het slechts om een fietspadaansluiting gaat. Hier had wellicht beter voor haaientanden gekozen kunnen worden.

Jan HELMER|08.02.20|11:03

De weginrichting is zo te zien op orde. Wie gaat er op een fietspad rijden met een vrachtwagen nota bene. Dat er geen paaltje staat is niet aan de orde.

Isabeau Storm|03.02.20|11:56

Aan de weginrichting schort nog wel het een en ander, zo te zien.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.